Preguntes en espera de respostes

Arribats a aquest punt, ens adrecem a uns determinats terrassencs i terrasenques —i ben cert que podien perfectament ser uns altres, gent anònima— perquè ens responguin algunes preguntes, amb l’esperança que les seves respostes posin una mica de llum en aquesta nostra confusió.

1.Les tendències predominants a la cultura actual, ¿responen a les necessitats de les persones en totes les seves dimensions intel·lectuals i existencials i en tots els seus contextos ambientals?

2.En el context d’una societat que en el seu procés de disgregació realment s’adreça cap a condició de massa d’individus, en la qual les realitzacions culturals són essencialment productes d’un determinat sector de la indústria o una branca específica del sector dels serveis, ¿tenen cap futur les entitats ateneístiques com Amics de les Arts i Joventuts Musicals?

3.¿La funció desitjable de la gestió cultural municipal és la de generar beneficis, atreure el turisme, crear llocs de treball? ¿És acceptable que les administracions públiques privilegiïn o ignorin determinades realitzacions culturals en funció de la seva major o menor capacitat de generar una marca de ciutat o d’impulsar grans canvis urbanístics?

4.Suposant que les funcions per a les quals van ser creades les entitats gestores de la cultura municipal van ser posar a la disposició de la ciutadania tots els serveis i les activitats culturals que qualsevol sector d’aquesta pogués reclamar, eradicar l’elitisme cultural —sense caure en la macdonalització de les activitats culturals— i reafirmar la identitat col·lectiva mitjançant les celebracions populars i tradicionals realitzades en un context festiu, ¿creus que l’Imcet les compleix adequadament?

5.Que li manca a una entitat com Amics de les Arts i Joventuts Musicals per millorar la seva aportació al refermament del teixit social de la ciutat i al conreu del desenvolupament individual?